* Nyhederne

Hej alle sammen , vær med til at gøre dette forum Danmarks bedste modelflyve forum

Hjælp

Søgning

Da SMF naturligvis indeholder en stærk søgemaskine, er kendskabet til hvordan den virker ikke overraskende nøglen til at få et succesfuld søgeresultat!

 1. Start en søgning
 2. Syntax
  1. Gåsetegn
 3. Simpel eller Avanceret?
  1. Simpel søgning
  2. Avanceret søgning

Start en søgning

Antaget at forummetkører med SMF standard temaet (eller en variation af det), skal der både være et simpel Søg Efter felt (efterfulgt af et Advanceret søgning tekst link) i den sammenfoldelige topsektion og en Søg mulighed i hovedmenuen. Hvis ikke, vil Hovedmenuens Søg valgmulighed stadig henvise direkte til det avancerede søgeskærmbillede.

Syntax

Da du kan skrive(og søge efter) enhver kombination af karakterer, bør du overveje at bruge gåsetegn for at gøre søgningen virkelig effektiv for dig:

Gåsetegn

For at skære det ud i pap, vil søgning efter simple machines forum give ethvert resultat tilbage der indeholder ethvert af disse ord, men ved at putte søgestrengen i dobbelte gåseøgne (eks. "simple machines forum") ,vil søgningen kun returnere den eksakte sætning.

Simpel eller Avanceret?

Simpel søgning

For at bruge den simple søgning (hvis den er aktiveret), er den grundlæggende syntax vist herover alt hvad du behøver at vide. Du vil dog sikkert gerne vide at dette værktøj søger hele forummet efter ethvert eller alt hvad du angiver som er blevet postet i de seneste 9999 dage (som er mere end 27 år)! Så for at få mere kontrol over din søgning, bør du bruge den avancerede søgningsfunktion.

Avanceret søgning

Selvom den avancerede søgning måske i starten ser lidt skræmmende ud hvis et forum har mange boards og underliggende boards, er det forbavsende ligetil når det reduceres til dets grundlæggende komponenter:

Søgeparametre

Vælg et board at søge i, eller søg i alle

 • Kategori Navn
 • Kategori Navn

 • Nogle forummer viser navigationstræet i toppen i et pladsbesparende udseende.
 • På trods af at der er andre valgmuligheder, er der specielt tre valgmuligheder til søgning, med Match alle ord og Match enkelte ord tilgængelig fra drop-down menuen, og "Match som sætning" stadig tilgængelig som beskrevet herover.
 • Standard * i Oprettet af feltet gør at der søges i alle poster. Bemærk venligst, at selvom du kan erstatte stjernen med et enkelt brugernavn for at søge mere specifikt, er det i øjeblikket ikke muligt at søge i poster fra flere brugere på en gang, udover at bruge *stjernen.
 • Vis søgeresultater som beskeder returnerer den fulde besked indeholdende søgestrengen (inklusiv et svarfelt) i stedet for blot et link, men vil naturligvis resultere i et søgeresultat der fylder betydeligt mere hvis du søger efter et populært ord eller frase.
 • Alder på beskeder sætter minimum og maximum alderen på poster der søges efter.
 • Vælg et board at søge i, eller søg i alle giver dig endnu et værktøjtil at begrænse søgeresultatet, hvor der som standard søges på 'alt' (hele forummet, eller mere korrekt sagt alle boards som du har læseadgang til).
 • Søg knappen sætter ikke overraskende hele søgningen i gang, men trykkes der 'Enter' direkte når du står i et af søgefelterne, startes søgningen også.