* Nyhederne

Hej alle sammen , vær med til at gøre dette forum Danmarks bedste modelflyve forum

Hjælp

At poste emner, afstemninger og begivenheder

Siden postning af beskeder i bund og grund er det forummer er til, vil vi bruge noget tid på at se på de forskellige muligheder og teknikker tilgængelige. De der generelt har kendskab til forum software, HTML eller bulletin board kode kan vælge at springe direkte til Bulletin board kode og Smileys referencerne.

Bemærk venligst at fordi et SMF forum kan ændres meget af dets administratorer, betyder det ikke nødvendigvis at alle features i denne dokumentation er tilgængelige for alle medlemmer i alle forummer.

 1. Grundlæggende postning
  1. At starte et nyt emne
  2. Start en ny afstemning
  3. Indsæt en begivenhed i kalenderen
  4. Svar på et emne eller en afstemning
  5. Citér en post
  6. Moderering eller sletning af en post
 2. Emneresumé
  1. Beskedikon
  2. Bulletin board kode
  3. Smileys
 3. Tags og parantesstruktur (for begyndere)
 4. Øvrige funktioner
  1. Abonnér.
  2. Returner til dette emne.
  3. Brug ikke smileys.
  4. Vedhæftninger

Grundlæggende postning

At starte et nyt emne

Søg til det board hvor du ønsker at poste og klik på Nyt emne knappen (som standard placeret både i toppen og i bunden af boardet som vist i Brugerhjælp Introduktionen), hvilket vil tage dig til Start nyt emne skærmen. Mens dette præsenterer forskellige valg, er de to vigtigste Overskrift feltet og hoved Besked feltet (ikke navngivet sådan, men størrelsen i sig selv forklarer hvad det er for et felt). Start med at skrive overskriften i Emne og skriv (eller indsæt) din besked i det store hovedfelt til tekst, bemærk at en besked som mangler enten overskrift eller er uden besked ikke bliver accepteret til at kunne indsættes, før begge er udfyldt. Hvis du er tilfreds med din rene tekstbesked, kan du poste den ved at klikke på Gem knappen og/eller se et eksempel først ved at klikke på Forhåndsvisning knappen, men der er mange andre muligheder tilgængelig, for at gøre ting en smule mere interessant.

 • Nogle forummer viser navigationstræet i toppen i et horisontalt pladsbesparende udseende.
 • Nogle forummer kan være konfigureret til også at tilbyde en stavekontrol knap ved siden af Gem og forhåndsvisning valgene.

Start en ny afstemning

En afstemning er grundlæggende et emne med et tilføjet spørgsmål og medhørende afstemning , som oprettes ved at klikke Opret ny afstemning i stedet for Nyt emne som beskrevet herover. For at indsætte en afstemning er det nødvendigt at udfylde Spørgsmål feltet og mindst to af Valg felterne, ud over Overskrift og besked felterne som man udfylder i et standard emne. Yderligere funktioner som hvor mange forskellige stemmemuligheder brugeren har at vælge imellem, i hvor lang tid afstemningen skal køre, hvorvidt brugere kan ændre deres stemme, og hvilke betingelser der skal være opfyldt for at resultatet vises, bør være selvforklarende.

For at tilbyde mere end 5 valg i en afstemning, skal man blot klikke Tilføj valgmulighed så mange gange som nødvendigt.

Bemærk at det også i nogle forummer kan være muligt at tilføje en afstemning i et eksisterende emne.

Indsæt en begivenhed i kalenderen

Hvor denne funktion er konfigureret (er det ikke som standard), kan du indsætte en begivenhed ved at vælge Kalender fra hovedmenuen fulgt af Tilføj begivenhed fra skærmbilledet. Hvad du nu ser er et Start nyt emne skærmbillede med medfølgende felter til overskrift, dato og hvilket board begivenheden skal placeres i, som simpelthen tilføjer din begivenhed i kalenderen og laver et link tilbage til din post i det board.

Svar på et emne eller en afstemning

At svare på et emne eller en afstemning er basalt det samme som at starte et nyt emne, men det er ikke nødvendigt at skrive noget i Overskrift feltet, medmindre du ønsker at ændre hvad der allerede står. For at stemme i en afstemning, skal du simpelthen bare vælge dit ønskede svar og klikke Afgiv stemme.

Hvis 'Hurtig svar' er aktiveret, vil et simpelt svarfelt også vises efter posterne på en side, men Bulletin board kode og Smileys skal skrives manuelt hvis du ønsker at bruge dette.

Citér en post

For at svare på en post ved at citere fra den, kan du enten klikke på Citér knappen for den relevante post og tilføje din egen besked til den citerede tekst, eller klikke på Svar knappen efterfulgt af Indsæt citat fra den relevante post i 'Emneresumé' herunder, men bemærk at:

 • Begge disse valg tilføjer et link til den originale post med navnet på posten samt dato og klokkeslet på denne, Hvorimod Bulletin board kode quote tag simpelthen citerer den relevante post uden denne ekstra information.
 • Du kan også bevare eller tilføje 'forfatter' attributen uafhængig af den fulde Citer funktion som vist iSMF bulletin board kodereferenceherunder.

Moderering eller sletning af en post

For at redigere en post skal du klikke på Redigér knappen og lave dine ændringer. Bemærk at de fleste forums kan være konfigureret til at vise datoen og klokkeslettet for den seneste redigering, men administratoren kan have konfigureret siden således at der går et kort stykke tid før dette sker.

For at slette en post, klikkes på Slet knappen efterfulgt af OK fra Slet denne besked? boksen som kommer frem. Nogle fora tillader dig også at fjerne emner eller afstemninger som du har startet, men disse knapper er som regel i bunden af siden.

Emneresumé


Beskedikon:
FedKursivUnderstregetGennemstreget|Glød SkyggeLøbetekst|Preformatteret tekst Venstrejusteret CentreretHøjrejusteret|Vandret bjælke|FontstørrelseFonttype
Indsæt flashIndsæt billedeIndsæt hyperlinkIndsæt e-mail Indsæt FTP link|Indsæt tabelIndsæt tabelrækkeIndsæt tabelkolonne|Hævet SkriftSænket skriftTeletype| Indsæt kodeIndsæt citat|Punktopstilling
Smiley Blink Humørgrin Grin Vred Sørgelig Chokeret Cool Spørgsmålstegn Rullende øjne Tunge Støt Forseglede læber Tvær Kys Græder

Beskedikon

Denne drop-down menu tillader dig at ændre standardikonet for emnelinien til noget der matcher humøret eller formålet for indholdet i din post.

Bulletin board kode

Bulletin board kode (eller BBC) er det essentiale værktøj til at formattere og ændre fremvisningen af din post. Da det påvirker ren tekst på samme måde som på nær samme måde som formatteringsværktøjerne i ethvert Word program, vil hoved Besked feltet ikke virke på samme måde som i en WYSIWYG (Hvad du ser er hvad du får), Så du bør bruge forhåndsvisning for at se hvordan din besked vil tage sig ud når den bliver postet.

En komplet SMF bulletin board kodereference er vist længere nede.

Smileys

Da smileys kan ses som værende lunefulde i deres natur, kan de også spille en vigtig rolle til at fremhæve det skrevne ord meget på samme måde som vokalændringer og ansigtssprog hjælper til at fremhæve meningen med det talte sprog. Som de fleste forummer, giver SMF et standard tilbud af smiley billeder som kan tilføjes til emner ved at klikke det relevante ikon eller skrive den relevante kode. En Brug ikke smileys option er naturligvis også stillet til rådighed til de lejligheder hvor du ikke ønsker skrevne karakterkoder for smileys skal fremvises som smileyikoner!

En komplet SMF smileys reference er vist længere nede.

Tags og parantesstruktur (for begyndere)

Før vi beskriver de tilgængelige BBC knapper og deres formål, så lad os se hvordan de virker ved at forestille os vi vil skrive noget med fed skrift. Vi starter med at klikke på B (Fed) knappen og skriver vores tekst imellem de tags den producerer, det er ofte mere praktisk at skrive teksten først, markere den, og så klikke på knappen. Så ved at skrive 'tekst', markere den og klikke på 'B' knappen skulle generere '[b]tekst[/b]', som bliver til tekst når det postes eller forhåndsvises. (NB dette fungerer ikke med Opera browseren, da denne indsætter tagsene i slutningen af posten.) Fortsætter man med at markere '[b]text[/b]' og klikker på I (Kursiv) knappen, vil denne oprette koden '[i][b]tekst[/b][/i]', som ikke blot genererer koden tekst når den postes, men introducerer også konceptet parantesstruktur, som betyder at hvert nyt sæt af tags i et sådant tilfælde skal ses som en ny 'boks' indeholdende både den originale tekst og ethvert tag som allerede er tilføjet teksten.

Bemærk at BBC tags også manuelt kan skrives og redigeret direkte, i stedet for at klikke på knapperne.

Øvrige funktioner

Følgende valgmuligheder kan som standard være tilgængelige i nogle fora men er indeholdt i et panel der kan udfoldes/kollapses (prøv at klikke på linket med pilen herunder!):


+ Øvrige funktioner...
 Abonnér.
 Returner til dette emne.
 Brug ikke smileys.
Vedhæft:

Tilladte filtyper: txt, jpg, gif, pdf, mpg, png
Max filstørrelse på vedhæftede filer: 128 KB

genveje: tryk Alt+S for at afsende/poste eller Alt+P for forhåndsvisning


Abonnér

Check dette punkt for at abonnere på e-mail når der svares i emnet.

Returner til dette emne

Check dette punkt for at returnere til emnet (istedet for at blive sendt til beskedcenteret) når der postes (NB du kan sætte dette til at være standard under 'Udseende- og layoutindstillinger' for din profil).

Brug ikke smileys

Sæt flueben her for at forhindre bestemte karakter kombinationer i posten at blive konverteret til smileys.

Vedhæftninger

Hvis aktiveret, tillader denne funktion at vedhæfte filer i din post på samme måde som de fleste e-mail klienter, så du blot skal finde de relevante filer på din computer før du klikker Gem. Du kan slette dine vedhæftninger eller tilføje flere ved at redigere din post, men vær opmærksom på at:

 • De tilladte filtyper og maks. størrelserne på disse bestemmes af administratorene.
 • Selvom de fleste fora højst sansynlig er konfigureret til at vise vedhæftede filer som en del af posten, er det ikke muligt at forhåndsvise vedhæftninger, så du bør altid vedhæfte dine filer lige før du er helt klar til at poste din besked.